Při přijímacím pohovoru získejte z uchazeče maximum

První kontakt s uchazečem o vámi nabízenou pozici získáte prostřednictvím životopisu, blíže se s vybranými kandidáty setkáte při přijímacím pohovoru. Ten vám nabízí jedinečnou možnost dozvědět se o kandidátech vše, co potřebujete.

Je zbytečné zvát si na pohovor příliš velké množství uchazečů (10, 15). Nespoléhejte však ani na pohovor s jediným zájemcem. Vždy je lepší mít na výběr z více prověřených uchazečů.

Nejvhodnějším způsobem, jak si domluvit schůzku, je telefonát. Termín pohovoru si domluvíte podle dispozic svých i uchazečových, ověříte si, zda zájem dotyčného o práci doposud trvá.

Pro pohovor vyberte volnou místnost v budově firmy - samostatná kancelář, zasedací místnost. Je též dobré uchazeči nabídnout nějaké občerstvení v podobě vody, kávy, nebo čaje.

Na každý pohovor se připravte zvlášť. Před jeho začátkem si znovu pročtěte životopis uchazeče, podle dispozic uvedených v CV upravte plán pohovoru. Ptejte se na informace, které vás v CV překvapily, nejsou vám jasné nebo přímo zasahují do pozice a budoucího pracovního času uchazeče.

-hp-
Zdroj: MF DNES - český deník Mladá Fronta DNES
Zobrazit přehled článků ze zdroje MF DNES