Překonejte frustrace z podnikání

Řízení malé firmy není jednoduché. Podnikatelé často narážejí na různé frustrace. Článek shrnuje několik tipů, jak se nejčastějším frustracím malých podnikatelů vyhnout.

- Delegujte. Delegujte určité úkoly zaměstnancům, abyste se mohli soustředit na řešení menšího počtu problémů. Zjistíte tak navíc, kteří vaši lidé mají vůdcovský potenciál a umějí řešit problémy.

- Nenechte problémy narůst. Místo zametání problémů pod koberec se je snažte řešit, dokud jsou řiditelné. Bude to méně nákladné a méně náročné.

- Dejte si pauzu. Snažte se dělat si i krátké volno, které strávíte s rodinou či přáteli, abyste se mohli odreagovat od pracovního stresu a znovu načerpat energii.

- Budujte dobrou obchodní síť. Udržujte kontakty s dalšími podnikateli a najímejte efektivní daňové poradce a účetní, kteří dokážou vyřídit tyto vaše problémy profesionálně. Sdílení frustrací s blízkými lidmi vám navíc pomůže najít rychlejší řešení. 

- Buďte připraveni. Přijměte skutečnost, že podnikání s sebou nese mnoho malých i velkých problémů a vy jim budete muset čelit. Naučíte se tak být odolnější.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com