Předpoklady efektivní práce na dálku

Práce na dálku, tzv. telecommuting, patří mezi nejefektivnější nástroje snižování provozních nákladů organizací. I malé firmy proto v poslední době začínají o telecommutingu vážně uvažovat. U některých z nich je dokonce možné zavést práci na dálku pro všechny zaměstnance, což je obzvláště lákavá alternativa. Na druhou stranu je však třeba práci na dálku dostatečně zabezpečit, aby mohla firmě prospět. Kde začít? Startovním bodem mohou být porady. Vyzkoušejte webové konference, které vám umožní uspořit náklady na cestování a zároveň netratit na produktivitě.

Sdílejte dokumenty

Důležité je zajistit kvalitní sdílení dokumentů. V dnešní době již existuje řada poskytovatelů webových služeb pro virtuální spolupráci, například Sosius nebo Google Docs.

Zajistěte kvalitní konferenční hovory i elektronickou poštu

Potřebovat budete také kvalitní konferenční hovory. Hledejte poskytovatele, který nabízí přidané služby zdarma, jako je záznam hovorů nebo sdílení pracovních ploch. Totéž platí pro poskytovatele profesionálních e-mailových služeb.

Specifikujte pravidla práce na dálku

Vzhledem k tomu, že se zaměstnanci budou nacházet na různých místech, je stěžejní, aby věděli, co se od nich očekává. Je proto třeba zavést standardizovaná pravidla.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek