Předcházejte bezpečnostním hrozbám v IT s pomocí Hewlett Packard Enterprise

Vzdělávací centrum Hewlett Packard Enterprise

Vzdělávací centrum Hewlett Packard Enterprise, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů IT školení a vzdělávacích řešení na našem i světovém trhu, soustřeďuje aktivně svoji pozornost i na jeden z nejpodstatnějších aspektů dnešní doby, kterým je zajištění bezpečnosti informačních technologií.

Spolehlivé bezpečnostní strategie organizací jsou v současnosti prioritou číslo jedna, na předcházení bezpečnostním incidentům se musí podílet zaměstnanci pracující na všech úrovních. Účinnou prevencí proti kyberkriminálním hrozbám je zavádění znalostí kybernetické odolnosti u všech pracovníků organizace, od koncových uživatelů až po vrcholový management. Vzdělávací centrum HPE přináší pro tento účel kurzy RESILIA, portfolia založeného na metodice ITIL. RESILIA pomáhá podnikům najít efektivní řešení bezpečnostních rizik v oblasti IT, prostřednictvím osvědčených postupů a jednotného vzdělávacího přístupu učí všechny články organizace lépe odolávat, reagovat či se zotavovat z kybernetických útoků s dopadem na klíčové informace firmy. V nabídce HPE najdete aktuálně školení RESILIA Foundation a RESILIA Practitioner.

Čerstvým unikátem v porfoliu kurzů HPE je CEHv9 Practical Hacking Bootcamp, intenzivní Hands-On trénink penetračního testování a etického hackingu upravený na míru a vedený Master lektorem společnosti EC-Council Waynem Burkem. Každý účastník si v průběhu 5denního bootcampu sestaví vlastní mobilní hacking systém a vyzkouší si roli skutečného pentestera. Součástí kurzu jsou i další studijní materiály, laby, prezentace a pro zájemce o certifikaci rovněž celosvětově uznávaná zkouška CEHv9.

Oblíbeným školením oblasti Bezpečnost IT je Information Security Essentials. Jak už název napovídá, kurz se zabývá nezbytnými náležitostmi informační bezpečnosti. Pokrývá klíčové bezpečnostní koncepty s reálnými příklady implementace bezpečnostních opatření a postupy ke zmírnění rizik ve vaší organizaci. Navazující Information Security Essentials Plus se zaměřuje na použití ISO 27001 a předpisy v konkrétních oblastech životního cyklu informační bezpečnosti a slouží také k přípravě na zkoušku CISMP. Zájemci o tuto certifikaci mohou rovnou absolvovat kombinaci obou zmíněných kurzů, 5denní školení Certificate in Information Security Management Principles (CISMP), akreditované British Computer Society (BCS) a prokazující dobrou znalost řízení informační bezpečnosti.

Jako partner společnosti Cloud Security Alliance a jediný poskytovatel v ČR a SR zajišťuje HP Enterprise školení Cloud Computing Security Knowledge - CCSK Foundation (v3.1). Kurz přinese studentům praktické znalosti potřebné k pochopení problémů a řešení cloudové bezpečnosti a zároveň je připraví na certifikační zkoušku CCSK, průkazné potvrzení odborné způsobilosti v oblasti Cloud Computing Security. Voucher na zkoušku je součástí jak 2denního kurzu CCSK, tak jeho o 1 den delší verze CCSK Plus, rozšířené o praktická cvičení.

Pobočky vzdělávacího centra Hewlett Packard Enterprise v Praze a Bratislavě své portfolio kurzů oblasti Security / Bezpečnost IT neustále aktualizují a rozšiřují. Svým klientům poskytují vedle školení s předem stanovenou osnovou i kurzy na míru či konzultace přizpůsobené požadavkům zákazníka. Celá nabídka bezpečnostních kurzů HPE je k nahlédnutí na www.hpskoleni.cz/security.