Pracující otcové touží trávit více času s rodinou

V průzkumu serveru CareerBuilder.com přiznává 37 % oslovených otců, že by zanechali práce, pokud by jejich partnerky vydělávaly dostatek prostředků pro rodinu. Dalších 38 % by obětovalo část svého platu, kdyby za to mohli trávit více času se svou rodinou.

Téměř jeden ze čtyř pracujících otců je toho názoru, že práce negativně ovlivňuje vztah s jejich dětmi s tím, že 42 % s nimi tráví méně než dvě hodiny denně. 36 % oslovených udává, že jejich firma nenabízí žádné flexibilní možnosti.

Tipy, jak vylepšit rovnováhu práce a osobního života:

- Udržujte kontakt. I když jste v práci, zavolejte svým dětem krátce mezi jednáními nebo jinou prací a dejte jim vědět, že jsou pro vás ti nejdůležitější.

- Naplánujte akci v práci. Pokud má například váš kolega také děti, požádejte nadřízeného, aby vám povolil v pátek společný oběd. Nejen, že děti budou trávit čas s vámi, navíc se v oddělení lépe poznáte.

- Věnujte se jim plně. Když jste doma a věnujete se svým nejbližším, vypněte si mobilní telefon, vyhněte se e-mailům a pokud jste si přinesli nějakou práci domů, věnujte se jí až, když jdou děti spát.

- Veďte si jeden kalendář. Zamezíte tomu, abyste si naplánovali dvě akce – pracovní a soukromou - na jeden termín.

- Udělejte si čas. Alespoň jednou týdně si naplánujte rodinnou aktivitu, typu výletu na kole, hřiště nebo hry.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com