Práce z domova je budoucnost, managementy s ní ale nesouhlasí

Teleworking je často označovaný způsob práce v budoucnosti. Rychle se totiž zlepšují možnosti pro práci z domova a mění se také charakter pracovních náplní mnoha pracovních pozic. Není sice pro každého, ale pokud byste takto chtěli pracovat, můžete to navrhnout svému zaměstnavateli.

Pod pojmem práce z domova jste si asi donedávna představovali jednoduché manuální práce. Svým charakterem a možnostmi, které přinesl rozvoj technologií, však nyní vyhovuje hlavně profesím zaměřeným na „duševní“ práci.

O teleworking se zajímá stále více pracovníků a důvod je jednoduchý. Umožňuje jim zorganizovat si pracovní místo a čas podle jejich představ a jako bonus získají hodiny, které by trávili cestou na pracoviště.

Teleworking získává na popularitě a v zahraničí se využívá mnohem více než u nás. Přesto se i u nás najdou ti, kteří tímto způsobem pracují – například v řadách programátorů, grafiků, publicistů.

Pracovníci si teleworking pochvalují a firmám šetří náklady. Navzdory tomu nejsou tomuto způsobu práce nakloněni některé managementy. Obávají se totiž toho, že ztratí kontrolu nad zaměstnanci pracujícími z domova, nebudou je moci dostatečně vést a může se tak snížit kvalita vykonané práce.

-pk-

Zdroj: Sme.sk - zpravodajský server slovenského deníku SME
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sme.sk