Práce okolo počítačů vykazuje minimální nezaměstnanost

Nezaměstnanost mezi pozicemi spojenými s počítači se pohybuje v USA kolem historického minima a poprvé se počet lidí zaměstnaných v této oblasti dostal nad hranici 4 milionů. Počet zaměstnaných IT odborníků dosáhl v druhém kvartálu roku 2008 rekordních 3 956 000. To je v kontrastu k celkové vyšší nezaměstnanosti, která v minulém kvartálu byla okolo 4,7 % - více než dvojnásobek oproti IT.

Proč je zaměstnanost v IT vysoká, když klesá ve většině dalších pozic?

IT hraje kritickou roli v produktivitě firmy a schopnosti, které nabízí jsou nezanedbatelné pro zaměstnavatele, kteří potřebují oříznout náklady – včetně mzdových – s tím, jak narůstají náklady na pohonné hmoty a přidružené náklady a ekonomika i dolar oslabují.

 

Firmy v současnosti nemohou dobře operovat bez funkčních IT systémů, takže určité dovednosti v oblasti firemních technologií nelze eliminovat, pokud má firma zůstat konkurenční.

 

Dalším známky silné IT ekonomiky

 

Počet pracovníků zaměstnaných v IT službách vzrostl minulý rok o 4,1 %. Nárůst zaměstnanosti v IT službách odráží narůstající potřebu firem v oblasti outsourcingu firemní IT infrastruktury a zajištění potřebných dovedností pro podporu a rozvoj nových systémů a aplikací.

 

-av-
Zdroj: CIO Insight - web pro vedoucí pracovníky - aktuální články, případové studie.
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO Insight