Potřebují prezentace nový kabát?

Cílem obchodních prezentací je doručit jasné, stručné a konzistentní sdělení potenciálním zákazníkům o vašich produktech a o tom, proč jste lepší než konkurenti. To, spolu s udržením pozornosti publika na více než 30 minut, je velká výzva.

Dnešní informačně přehlcený posluchač vyžaduje zajímavou zkušenost, kreativitu, pečlivé plánování a využití nejnovějších technologií.

Musíte brát v potaz také to, že si dnešní zákazník může řadu informací vyhledat sám a to nejen o vás, ale i o konkurentech. Proto je třeba prezentovat zajímavějším způsobem a doručit informace v kratším čase flexibilní prezentací.

Nový standard dneška

Prezentace jde v současné době hodně za rámec zavřených dveří. Image vaší firmy závisí ve velké míře na míře využití prezentace na vašich webových stránkách a prezentačních DVD.

Problém tradičních prezentačních nástrojů spočívá v tom, že využívají nadmíru statického textu, což z nich dělá příliš dlouhé a nudné akce. Přesto je PowerPoint stále oblíbeným nástrojem, protože s více než 500 miliony prodaných kopií zůstává nejdostupnějším médiem.

Nové nástroje

Existuje však řada nových nástrojů, které mohou vaši prezentaci pozvednout. Například Hitachi Software nabízí řadu interaktivních a přenosných panelů, které jsou dynamické a dokáží upoutat pozornost i těch technicky nejnáročnějších.

Dryfork Media Corp. má nový prezentační software, který propůjčuje prezentujícímu lepši vizuální možnosti pomocí 3D technologie Open GL.

Podle některých odborníků je Flash nejmocnější softwarový nástroj současnosti v tom ohledu, jak dokáže zúročit technologie v prezentacích. Prezentace ve Flashi mají lepší integraci videa a jiných internetových technologií.

Vše má svou cenu

Přestože vytváření prezentací může být nákladné a složité, i krátkodobá odměna se může vyplatit. Moderní prezentace mohou být lépe sdíleny a využívány simultánně třeba prostřednictvím webinářů. Pro maximální využití se doporučuje navrhovat taková řešení, která budou flexibilně růst a vyvíjet se spolu s vaší firmou.

-av-

Zdroj: Presentations - informace o technologiích a technikách efektivní komunikace
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentations