Poraďte si na schůzkách s každým typem

Schůzky manažera s týmem mohou být noční můry. Ovšem nejen pro zaměstnance, ale také pro samotného manažera. Zvláště když se v jeho skupině najednou objeví všech pět typů nezkrotných členů.

- Vládce. Tento typ osoby využívá každé schůzky pro své osobní fórům. Musím mít pořád hlavní slovo. Vy jako manažer musíte hledat to správné místo, abyste ho přerušili, pak se rychle obraťte na jiného člena týmu.

- Stálice. To je osoba, která je příliš plachá, na schůzkách moc nemluví, ale vy víte, že má dobré nápady. Snažte se takovou osobu povzbudit.

- Postranní konverzace. To znamená, že se téměř na každé schůzce vyskytnou dva lidé, kteří si budou v koutku něco šeptat. Přerušte mluvení a počkejte, až se zklidní, nebo jim předejte hlavní slovo.

- Reptal. Pokud máte ve skupině někoho, kdo stále remcá, snažte se, abyste nebyl jediný, kdo mu bude oponovat. Nechte i ostatní, ať si vyzkoušejí umění polemiky.

- Klidná skupina. Skupina může být zdrženlivá z mnoha důvodů. Například, když se jedná o téma, které by mohlo skupinu rozhádat nebo když se nechce nikdo k problému vyjadřovat, protože s ním prostě nesouhlasí. Pokud vaše skupina na schůzkách mlčí, může být problém ve vás. Pak se raději ptejte, jaký problém vidí ve vašem vedení schůzek.  

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates