Pomozte zaměstnancům řídit on-line rizika

Exploze webových aplikací a nástrojů udělala Internet výrazně užitečnějším. Zároveň však přinesla i řadu nových potenciálních rizik a nebezpečí pro firmy. Článek radí, jak se jim vyhnout.

- Povolte, nezakazujte. Zaměstnanci budou používat sociální weby, i když jim to zakážete. Proto je rozumnější, aby tak činili bezpečně - nesdíleli firemní informace a nespojovali osobní a obchodní záležitosti.

- Veďte zaměstnance k bezpečnému užívání. Stránky, jako je Facebook, Twitter nebo MySpace se staly hlavními terči hackerů a zlodějů identit. Pravidelně proto připomínejte zaměstnancům, aby neotevírali podezřelé odkazy, které obdrží ve zprávách z těchto webů.

- Nikomu nevěřte. Hackeři často umisťují škodlivý software na legitimní webové stránky, které jej pak nenápadně instalují do počítačů návštěvníků. Instalujte si proto doplňky, jako je NoScript pro Firefox a vypněte JavaScript.

- Zapamatujte si, že výsledky vyhledávání nemusejí být vždy skutečné. Hackeři již našli i cesty, jak nahradit nejvyšší výsledky vyhledávání odkazy na phishingové stránky a škodlivý software. Pečlivě si proto prohlížejte výsledky vyhledávání a používejte skenery URL.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek