Polovina mladých Evropanů si chce najít novou práci

Irští a Britští zaměstnanci představují největší procento pracovníků v Evropě, kteří si bez ohledu na přetrvávající obavy z ekonomické recese hodlají do konce letošního roku začít hledat nové místo. Ukázal to mezinárodní výzkum společnosti Aon Consulting s názvem European Employee Benefits Benchmark, jehož se zúčastnilo více než 7500 zaměstnanců z desítky nejsilnějších evropských ekonomik.

V Irsku se začít s hledáním nové práce chystá 49,4 % zaměstnanců, v Británii pak 47 %. Nejvíce spokojení se současnou prací jsou naopak Nizozemci a Belgičané (17,4 % a 17,5 %). Průměrně plánuje odchod k jinému zaměstnavateli 20 % Evropanů ve věku 55 až 64 let. Ve věkové kategorii 18 až 24 let je to 49 % Evropanů. Muži vyjádřili zájem o odchod ve 48 % případů. U žen to bylo téměř stejných 47 %.

Ředitel Aon Consulting pro oblast benefitů a zdraví v regionu EMEA Peter Abelskamp vysvětluje, že vysoce výkonní zaměstnanci ztrácejí po úsporných opatřeních z doby krize motivaci a kladou si otázku, zda na ně na jiných místech nečekají lepší příležitosti. Firmám proto velice reálně hrozí ztráta klíčových lidí, což jim může v době oživení ekonomicky uškodit. Domnívá se, že právě nyní je vhodná doba dát hlavy dohromady a přijít se strategií konkurenceschopnějšího odměňování zaměstnanců.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine