Podnikatelem od přírody?

Rodí se člověk jako podnikatel, nebo se jím teprve stává svými znalostmi a zkušenostmi během života? Podle studie School of Technological Entrepreneurship (STE) při Northeastern University v americkém Bostonu se šest z deseti podnikatelů se svými schopnostmi již rodí.

Studie se zúčastnilo 200 amerických podnikatelů, z nichž jen pouhé jedno procento uvedlo, že by je k podnikání vedlo vysokoškolské vzdělání. Jeden z pěti již však uvedl, že mu inspirací k podnikání byly dosavadní pracovní zkušenosti a jeden ze šesti byl ovlivněn kolegy z oboru.

Podle děkana STE Paula Zavrackyho výsledky studie ukazují důležitou skutečnost, že vysokoškolské vzdělání nedostatečně připravuje absolventy v samostatnému podnikání.

Další část studie se pokusila vymezit určité společné faktory v profilu dnešního amerického podnikatele. Zjistila například, že každý čtvrtý podnikatel začínal již v dětství. Většina dotázaných podnikatelů má vysoké sebevědomí a třetina se dokonce nikdy nebála neúspěchu. Devět z deseti podnikatelů se považuje za riskéry.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues