Plovoucí kancelář nabízí skutečnou flexibilitu

Ilustrační snímek

Tradiční podoba pracovišť se mění s tím, jak se rozšiřují moderní technologie. Vzdálená a flexibilní pracoviště jsou díky tomu mnohem dosažitelnější. Pracovat z vlaku nebo z kavárny je dnes už standard. A některé společnosti začínají svým zaměstnancům umožňovat práci i pomocí skutečně flexibilních kanceláří. Novým přístupem, který zaměstnancům dává možnost pracovat v profesionálním prostředí, ať už jsou kdekoli, jsou tzv. plovoucí kanceláře. Jak vypadají?

Koncept plovoucích kanceláří se rozbíhá například ve Velké Británii, kde existuje 150 poboček společnosti NearDesk s open office kancelářemi a připravenými pracovními stoly. Zaměstnanci tak mohou využívat kancelář, kterou mají opravdu blízko tehdy a jen tehdy, když ji skutečně chtějí nebo potřebují využít. Podle webu simply-communicate.com takové řešení přináší mnoho výhod.

1. Vyšší produktivita

Produktivita se zvýší, protože lidé budou moci pokračovat v práci skutečně odkudkoliv.

2. Více kreativity

Protože tento přístup podporuje setkávání různých lidí, kteří nemusí být ze stejného odvětví, může snadno docházet k objevování nových nápadů a inovativních myšlenek.

3. Tahák na talenty

Díky tomu, že firma nabídne talentovaným pracovníkům možnost zvolit si, odkud budou pracovat, přiláká jejich pozornost.

4. Zaměstnanci nebudou firmu opouštět

Nejen, že firmy mohou přilákat nové pracovníky, ale ti současní budou mít o důvod více zůstat.

5. Diverzita

Protože závislost na geografickém umístění zaměstnanců bude znatelně snížena, vzniknou více rozmanité týmy, jak socioekonomicky, tak kulturně.

6. Méně stresu

Dojíždění do práce prodlužuje pracovní den, a proto zvyšuje stres a tlak na pracovníka. Některé kanceláře také mohou být plné rušivých elementů. Proto je možnost pracovat z místa, které je klidné a tiché, a které navíc máte velmi blízko bydliště, velmi prospěšná i pro zdraví. Dá se očekávat méně stresu a méně absencí.

7. Snížené náklady

Tento přístup umožňuje změnit fixní náklady na variabilní, protože nájem za místo je placen jen tehdy, když je skutečně využíván.

-jk-

Zdroj: Simply-communicate.com - britský server věnovaný interní komunikaci
Zobrazit přehled článků ze zdroje Simply-communicate.com