Plánování v oblasti lidských zdrojů bez zbytečného tápání, data o zaměstnancích v jednotlivých regionech najdete na jednom místě

Hledáte zaměstnance a stále nenacházíte nebo vám zoufale chybí data o zaměstnancích ve vašem kraji, která potřebujete pro přípravu ročních plánů? Služba Práce v datech vám nabízí řešení v podobě přehledně zpracovaných dat z různých oblastí personálního managementu.

TREXIMA - Práce v datech

Představte si situaci z praxe. Váš nadřízený požaduje, abyste dodali roční plán akvizice nových zaměstnanců do vaší společnosti, ale vy přece nejste věštci, abyste věděli, kolik absolventů požadovaného oboru vstoupí příští rok na trh ve vašem regionu. Jenže teď existuje nástroj, který vám práci značně usnadní a díky kterému můžete připravit plán založený na reálných číslech z praxe.

Přehledná data o potenciálních zaměstnancích

Online služba Práce v datech vám nabízí přehledy o počtech absolventů jednotlivých oborů středních škol, včetně informace, kolik z nich hodlá dále pokračovat ve studiu a kolik už naopak bude k dispozici na pracovním trhu. Data jsou dostupná za celou Českou republiku i za jednotlivé kraje. Nástroje také poskytují data o počtu odborníků v profesích ve vašem regionu nebo počtu nezaměstnaných v každé obci v České republice.

Získáte přehled o tom, kolik absolventů bude vstupovat příští rok na pracovní trh ve vašem oboru (Středoškoláci v oborech, Absolventi podle fakult), kolik nezaměstnaných můžete ve vaší obci potenciálně ještě oslovit (Nezaměstnaní v obcích) a kolik odborníků v současnosti ve vašem regionu pracuje ve vámi hledaných profesích (Odborníci v profesích).

Plánování akvizice nových zaměstnanců se stane snadným. „Naši klienti, kteří produkt Práce v datech používají pro svou práci, oceňují, že zde najdou data z různých zdrojů, přehledně zpracovaná, dostupná na jednom místě a připravená k přímému užití bez dalšího zbytečného vyhledávání v mnoha tabulkách a databázích,“ uvádí Martina Hladká, projektová manažerka produktu Práce v datech.

Nástroje pro stabilizaci zaměstnanců

Zkuste si představit ještě jednu situaci: nové zaměstnance se vám už podařilo oslovit i získat. Nyní nastává úkol, jak si zaměstnance udržet, nejen ty nové, ale i ty stávající. Výsledky z šetření mezi zaměstnavateli - Benefity vám poskytnou informace o tom, jaké zaměstnanecké výhody firmy nejčastěji nabízejí a jak jsou tyto výhody - benefity vnímány zaměstnanci.

Nástroj Pracovní neschopnost informuje o ukazatelích pracovní neschopnosti zaměstnanců až na úroveň okresů. Zjistíte např. průměrnou dobu trvání pracovní neschopnosti, podíl počtu práce neschopných zaměstnanců z důvodu nemoci či úrazu atd. Nástroj umožňuje sledovat některé vývojové trendy v krajích za poslední roky nebo porovnání nejaktuálnějších dostupných dat za jednotlivé kraje, okresy a odvětví.

Na webu Práce v datech najdete zajímavá data k osmi různým tématům. Předplatné pro přístup k datům lze nastavit na tři měsíce, půl roku nebo si rovnou objednat data na celý rok.

„Nástroje Práce v datech pro naše uživatele neustále aktualizujeme a přidáváme nové. Momentálně chystáme další přehledy a data, která usnadní rozhodování personalistům i manažerům. Troufám si říct, že produkt Práce v datech je ideálním pomocníkem každého HR manažera, který potřebuje dlouhodobě plánovat a mít přehled o pracovním trhu ve svém regionu,“ doplňuje Hladká.

Podrobnosti o službě a ukázky výstupů najdete na webu Práce v datech.

Ukázka nástroje Středoškoláci v oborech

Práce v datech

Uživatelé mohou potřebné obory vyhledávat prostřednictvím výběru přes profese, nebo přímo přes obory.

Práce v datech

Souhrnná data o žácích v jednotlivých oborech SŠ jsou dostupná za celou Českou republiku, nebo podle krajů.

Ukázka nástroje Odborníci v profesích

Práce v datech

Práce v datech