Pět inspirativních knih pro podnikatele a leadery

Léto se blíží a s ním i dovolené. Mnoho lidí toto období většího klidu využívá ke čtení literatury. Co se ale letos pokusit dát stranou oddychovou literaturu a detektivky a trochu si doplnit vzdělání či načerpat inspiraci? Přinášíme vám seznam pěti inspirativních knih, které byly přeložené do češtiny a které toho nabídnou hodně k zamyšlení především obchodníkům, podnikatelům a lidem na vedoucích pozicích.

Ilustrační snímek

Tento seznam přinesl web TED Ideas.

Angela Duckworth: Houževnatost – Síla vytrvalosti a vášně

Tato kritiky i veřejností oceňovaná kniha od autorky Angely Duckworth popisuje cestu k úspěchu. Dozvíte se v ní, že při cestě na vrchol neexistují žádné zktratky a že abyste byli úspěšní, musíte neustále vystupovat ze své komfortní zóny.

Malcolm Gladwell: Proč si nerozumíme

Malcolm Gladwell používá jednoduchý, ale extrémně poutavý vypravěčský jazyk k tomu, aby nám ukázal, že prostředky a strategie, které používáme ke komunikaci s ostatními lidmi, jsou často chybné a zbytečně tak dochází k neporozuměním a konfliktům.

Tony Hsieh: Štěstí doručeno

Další inspirativní příběh, tentokrát z pera Tonyho Hseiha, který se díky svému start-upu stal miliardářem. Kniha vypráví příběh o tom, co nás čeká v obchodním a pracovním světě v budoucnosti a jak byste tomu měli přizpůsobit své podnikání.

Ashlee Vance: Elon Musk

Ať už je váš názor na Elona Muska jakýkoliv, jedno se mu nedá upřít – je to vizionář, který pro své často až šílené nápady nadchnul spoustu lidí a který častokrát dosáhl úspěchů, o kterých se ostatním může jenom zdát. Tato biografie je velmi čtivá a nabídne vám velmi intenzivní dávku motivace.

Reed Hastings a Erin Meyer: Pravidlo žádných pravidel

Jedná se o světový bestseller, napsaný spoluzakladatelem Netflixu, ve kterém popisuje svůj přístup při budování jedné z největších a nejambicióznějších značek na světě. Donutí vás přemýšlet a přehodnotit svůj pohled na podnikání.

 

-mm-

Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.
Zobrazit přehled článků ze zdroje TED.com