Odcházejí vám zaměstnanci? Přečtěte si proč

Dnešní doba, současná ekonomická situace i stav pracovního trhu nahrávají tomu, že zaměstnanci mnohem častěji přemýšlejí o změně zaměstnání. To, jestli se nakonec rozhodnou, zda zůstanou, či ne, záleží na mnoha faktorech mimo to, jestli dostanou lepší nabídku. Pokud by byli na své současné pozici maximálně spokojeni, ani by je nenapadlo dívat se po něčem jiném. Zde je pět hlavních důvodů, proč zaměstnanci odcházejí z firem pryč.

Ilustrační snímek

Žádné benefity

Podle serveru Entrepreneur.com nemá každá firma na to, aby platila zaměstnancům vysoké platy, ale všechny mají tu možnost a měly by nabízet určité benefity, které mohou být i nefinanční. Mělo by zkrátka být vidět, že si svých zaměstnanců váží.

Chybějící možnost postupu

Možnost kariérního postupu by zde měla být úplně pro všechny. Jestliže někdo pracuje s vidinou toho, že se nikdy nemůže posunout dál, je to z dlouhodobého hlediska velmi frustrující.

Špatné vztahy na pracovišti

V práci trávíme mnoho času. V některých případech více jak polovinu doby, kdy jsme vzhůru. A proto je dlouhodobě neudržitelné, mít na pracovišti špatné vztahy s nadřízenými a kolegy.

Nejistota

Zpožďuje se firma s výplatami? Je nejistá její budoucnost nebo budoucnost daného oddělení? To vše zaměstnanci velmi hluboce vnímají. Vyhledávají stabilitu, zázemí a jistoty.

Nuda

Někteří lidé oceňují, když je jejich práce co nejméně překvapivá a různorodá. Většina lidí se ale v nudné práci začne velmi brzy nudit natolik, že je to pro ně nesnesitelné. Zaměstnanec by se měl neustále učit nové věci a v rámci své práce vystupovat z rutiny.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com