Nový šéf Googlu spojil veškeré bonusy s úspěchem v oblasti sociálních sítí

Prioritou (staro)nového výkonného ředitele společnosti Google Larryho Page je podle všeho zaměření na sociální sítě. Hned po svém nástupu do funkce, v níž nahradil Erica Schmidta, informoval zaměstnance v oběžníku, že veškeré bonusy budou od nynějška záviset právě na úspěchu firmy na poli sociálních médií. Informoval o tom server Computerworld.com.

Vedle toho provedl Page také reorganizaci managementu, když jmenoval vždy jednoho odpovědného ředitele pro každou „funkční skupinu“ společnosti. Tyto skupiny jsou většinou tvořeny produktovými řadami, jako je vyhledávání nebo platforma Android.

Facebook jako největší protivník

Dohady o strategii Googlu v oblasti sociálních sítí se šíří již několik měsíců. Na jedné straně se hovoří o vývoji nástroje podobného Facebooku, na druhé pak o sociální síti založené na principu her nebo nových nástrojích ke službám, jako je vyhledávání nebo mapy. Oběžník Larryho Page poměrně jasně ukázal, že všichni zaměstnanci mají pracovat na společném cíli. Motivaci k tomu má silnou – Facebook se svými 500 miliony uživateli se stává jeho hlavním rivalem.

Oběžník doslova uvádí, že bonusy zaměstnanců budou nadále záviset na tom, jak se firmě povede v její „strategii integrování vztahů, sdílení a identity napříč všemi produkty. Budeme-li úspěšní, bonusy mohou být o 25 % vyšší než dosud. Pokud ne, mohou být naopak o 25 % nižší.“

Larry Page je jedním ze zakladatelů Googlu. Do čela firmy se vrátil 4. 4. 2011 po deseti letech.

-kk-

Zdroj: Computerworld.com - novinky ze světa IT
Zobrazit přehled článků ze zdroje Computerworld.com