Nokii se daří, přesto bude propouštět

Výrobce mobilních zařízení Nokia má za sebou úspěšné třetí čtvrtletí, kdy se vrátil k zisku, přesto však oznámil záměr propustit 1800 zaměstnanců napříč svými pobočkami po celém světě. Nový výkonný ředitel Stephen Elop tak chce zefektivnit provoz společnosti. Další plány společnosti Nokia zahrnují zjednodušení provozních postupů při vytváření produktů v rámci divize Symbian Smartphones, Services a dalších. Bližší podrobnosti o propouštění dosud nebyly zveřejněny.

Ve třetím čtvrtletí Nokia prodala 110,4 milionu telefonů

Zatímco loni Nokia vykázala ztrátu 426 milionů eur, provozní zisk ve třetím čtvrtletí letošního roku dosáhl 403 milionů eur. Poprvé za deset let se tak finskému výrobci podařilo zvýšit průměrnou prodejní cenu mobilního telefonu na 65 eur.

HR slibuje propuštěným pomoc

Viceprezident pro lidské zdroje Juha Äkräs potvrdil, že propouštění je důsledkem pečlivého vyhodnocování a plánování další strategie rozvoje společnosti, které předložilo nové vedení. Dle svých slov si uvědomuje, že jde o velmi těžké rozhodnutí a zavazuje se, že propouštěným zaměstnancům bude nabídnuta pomoc s hledáním dalšího uplatnění.

-kk-

Zdroj: The Business Journals - novinky z oblasti podnikání a obchodu z jednotlivých regionů USA
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Business Journals