Než si vyberete obchodního partnera

Obchodní partnerství může přinést řadu výhod. Důležité však je, abyste uzavírali jen taková partnerství, která mohou fungovat. Ať už půjde o krátkodobý projekt, nebo dlouhodobější spolupráci, držte nenásledujících kroků.

- Musíte sdílet svou úlohu a vizi. Na těchto základních bodech se musíte shodnout. Sepište je a ujasněte si účel svého partnerství.

- Prodiskutujte očekávání a potřeby. Lidé vstupují do partnerství z různých důvodů. Někteří chtějí více kontaktů, jiní odbornost nebo kapitál. Důležité však je znát vzájemná očekávání a potřeby – před podepsáním smlouvy.

- Využijte silné stránky partnera. V partnerství je zásadní také to, abyste znali silné stránky u sebe i partnera a dokázali je využít. Pomůže vám to nejen k lepším výsledkům, ale i vzájemné motivaci.

- Chápejte omezení. Na každé straně partnerství budou i určitá omezení, která musíte znát. Musíte je přijmout dříve, než začnete spolupracovat.

- Stanovte cíle. Partnerství může fungovat efektivně jen s jasnými cíli. Stanovte si individuální cíle, ale ujistěte se, že budou podporovat celkové společné cíle. 

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com