Nenajímejte konzultanta, jděte na bowling

Každý tým by měl mít nějakou mimopracovní aktivitu, jejímž prostřednictvím se bude posilovat. Není třeba najímat pro to konzultantskou společnost, která nezná danou firmu ani její kulturu. Týmu se nabízí například řada sportů. Článek jako ideální sport pro budování týmu navrhuje bowling.

V televizi vidíme bowling jako individuální sport, ve skutečnosti je však mnohem běžnější a silnější jako sport kolektivní. Členové týmu musejí spolupracovat, proto je třeba vybírat jednotlivé osoby tak, aby spolu měly co do činění i v zaměstnání. Hry se mohou za podpory ostatních zúčastnit i ti, kteří s ní dosud nemají žádné zkušenosti.

Nejprve je třeba vybrat vhodnou hernu, která nebude daleko od kanceláře a všichni ji jednoduše najdou. V blízkosti by mělo být i občerstvení a možnost zapůjčit si potřebné vybavení. Jako cvičení pro posílení týmu lze bowling hrát několika způsoby. První hru je dobré nechat proběhnout s automatickým počítáním shozených kuželek. Při druhé hře je pak možné například vyměnit ruce, jimiž házíme kouli, při třetí počítat pouze kuželky, které přesáhnou číslo rámu apod. Předem se také doporučuje zvolit odměnu pro vítěze.

-kk-

**Datum vydání:** III/2004
Zdroj: About Management - část amerického portálu About.com věnovaná managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje About Management