Několik názorů na ideálního šéfa

Každý má o svém ideálním šéfovi jinou představu. Někdo si představuje svalnatého manekýna, někdo ženu v krátké minisukni, jiný by nejraději pracoval pod silným šedivým mužem. Tak jako se různí naše nároky na ideálního šéfa, různí se i styly a typy jednotlivých šéfů.

Někdo si představuje osobu, kterou by měl opravdu rád a byl by hrdý, že zrovna ona je jeho šéfem. Jiný si představuje někoho, kdo by přesně věděl, čeho je zaměstnanec schopný, důvěřovali by si navzájem a nekladli si hloupé otázky. Pro jiné zaměstnance by byl ideální šéf navoněný manekýn, pro kterého by prý zaměstnanci udělali cokoli.

Podle jiných by měl být šéf hlavně způsobilý k tomu řídit lidi a rozhodovat. Jiné zaměstnance zase štve, když vidí, jaký má šéf ve všem nepořádek a přitom bere několikanásobný plat než oni. Pro někoho je ideálním šéfem ten člověk, který umí debatovat a má srdce na pravém místě.

Každý má o svém ideálním šéfovi jinou představu, ale jisté je to, že existuje mnoho lidí, kteří si myslí, že by byli lepším šéfem než je ten jejich.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com