Nejvíce manažerek hledejte na Dálném východě

Velká Británie zaostává za Asií, pokud jde o zastoupení žen ve vyšším managementu soukromých společností. Ukázal to výzkum obchodně-poradenské společnosti Grant Thornton. Zatímco v Británii zaměstnává ženy jako vyšší manažerky 66 % firem, v Číně je to 81 %, v Rusku 88 % a na Filipínách dokonce 94 % firem.

Více než 7 z 10 britských firem pak nemá žádné iniciativy pro podporu žen, které chtějí postoupit do vyšších manažerských funkcí. Přibližně polovina si myslí, že ženy mají stejné kariérní možnosti jako muži. Jen 25 % vidí překážky na cestě žen do vyššího managementu.

Ředitelka firemního poradenství v Grant Thornton Alysoun Stewartová potvrzuje, že ženy na Dálném východě pronikají stále více do světa vyššího managementu navzdory obecné představě, že se jim v této oblasti nedostává příležitostí. Upozorňuje také, že ženy dnes představují 60 % absolventů v EU, přičemž mají lepší studijní výsledky než muži a vstupují do pracovní síly ve stejných počtech. Připomíná, že v Británii není tento talent dostatečně využit.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine