Nejlepší firmy nabízejí rovnováhu

Firmy ve Spojených státech se snaží stát žádanými zaměstnavateli pro talentované zaměstnance tím, že jsou stále pružnější a podporují život svých lidí i mimo firemní půdu. Ukázal to každoroční výzkum časopisu Fortune, který vybírá sto nejlepších firem z pohledu uchazečů o práci. Firmy se dále více zajímají o rasovou a genderovou diverzitu, zlepšování interní komunikace a podporu podílnictví zaměstnanců.

Největší posun v poslední dekádě zaznamenaly americké firmy ve svém pohledu na rovnováhu pracovního a soukromého života zaměstnanců. 72 ze stovky nejlepších firem například nabízí programy sdílení pracovních úvazků, což před deseti lety umožňovalo jen 18 firem. Velkou roli hrál též rozvoj moderních technologií. 82 nejlepších zaměstnavatelů díky tomu podporuje práci na dálku.

Jedním z nejméně podporovaných benefitů před deseti lety bylo zahrnutí partnerů a párů stejného pohlaví do firemních zaměstnavatelských výhod. Tehdy to splňovalo 28 nejlepších firem, dnes je to 70. Tyto změny jsou přímým důsledkem globální konkurence. Více firem si dnes uvědomuje, že nemůže úspěšně konkurovat, pokud si nedokáže získat a udržet nejkvalifikovanější lidi.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues