Naučte se nosit jiné barvy než černou

Barvy, které nosíte, mohou ovlivnit váš pracovní den a dokonce i vaši kariéru. Určitě zapomeňte na černou, do které jste se nořili celou zimu. I když je to barva profesionálů, může působit velmi chladně a jednotvárně. Nyní máte možnost dát prostor jasnějším barvám a jejich kombinacím.

Pokud chcete zvýšit svou autoritu, pak sáhněte po modré. Ne nadarmo jsou policejní uniformy téměř na celém světě modré. Modrá totiž znamená víru a důvěru v něco.

Když byste chtěli dát svým podřízeným nebo kolegům najevo, že nejste tak nepřístupní a chladní, pak vsaďte na růžovou. Její odstíny jsou nejlepší k tomu, aby představily lidskou jemnost. Ale pozor na to, že zatímco u žen představuje růžová barva naivitu, a může tak poškodit jejich profesionalitu, pokud sáhne muž po růžové košili nebo kravatě, ukáže tím svou sebedůvěru a tvořivost.

Červená barva vám i vašemu okolí dodává energii. Neberte si ji ale na přijímací pohovor. Ten kdo nosí červenou, je většinou dominantní a chce, aby ho ostatní poslouchali. Když jdete na přijímací pohovor, působila by červená příliš agresivně.

Jste-li zábavní a živí a chcete-li to dát každému najevo, oblékněte se do žluté. Pokud ale nechcete rozptylovat pozornost lidí kolem vás, bude úplně stačit žlutá vesta nebo kravata. Když se chcete vyhýbat kolegům i různým nepříjemným úkolům, maskujte se, stejně jako v přírodě, do zelené a jejích odstínů.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com