Na co školení?

Projektové týmy se při implementování technologií datových skladů dopouštějí zásadní chyby, když si neuvědomují důležitost odborného školení. Nedokáží pak využít plného potenciálu skladování firemních dat. Vybudují totiž něco, co již znají a používají místo toho, aby používali nové paradigma skladování.

Výsledkem takového přístupu firem bylo to, že nové datové sklady příliš často sdílely klíčové prvky architektury a modelování dat se starými systémy zdrojových dat. Následovalo období zavádění systémů ERP či CRM, kdy více než co jiného rozhodovala rychlost. Nebyl tak čas naučit se lépe udržitelným postupům. Chyběli dostatečně zkušení specialisté.

Správné školení hraje při implementování informačních technologií zásadní roli. Technické školení, na kterém se účastníci seznámí s parametry konkrétního řešení datového skladu příslušného výrobce ale nestačí. Firmy by měly hledat takové školení, které představí více konceptů a nejlepší postupy. Mělo by zahrnovat diskusi o datové integraci a modelování dat. Totéž je třeba hledat v odborné literatuře. Čas a prostředky, které investujete do školení se vám mnohokrát vrátí, podaří-li se vám zdokonalit vaše datové sklady.

-kk-

Zdroj: SearchCIO.com - Novinky, trendy a odborné rady pro IT manažery a pracovníky.
Zobrazit přehled článků ze zdroje SearchCIO.com