Mobilní pracovníci preferují tablety

Více než čtvrtina mobilních pracovníků na světě používá při své práci tablet, většinou iPad. Počet těch, kteří preferují notebooky naopak meziročně klesl o deset procent. Ukázal to výzkum poskytovatele mobilních firemních řešení iPass a názvem Mobile Workforce Report.

Zájem o tablety a smartphony ve firmách posiluje díky rozvoji aplikací založených na principu cloud computingu a také jejich stále větší dostupnosti a rozumným cenám. Podle marketingového šéfa iPass Stevena Wastieho tím vzniká tzv. mobilokracie – silná skupina pracovníků, kteří dosahují větší produktivity díky mobilním zařízením.

Pětina mobilních pracovníků označuje tablet jako své nejoblíbenější mobilní zařízení. Pro 49 % je to smartphone (loni 63 %) a pro 27 % notebook (loni 37 %). 65 % mobilních pracovníků používá na tablet aplikace pro přijímání a odesílání elektronické pošty, surfování po internetu, sledování videí či čtení elektronických knih, novin a časopisů.

Ukázalo se, také, že lidé starší 35 let se cítí produktivnější, když pracují na dálku. Mladší pracovníci naopak dávají přednost kanceláři.

-kk-

Zdroj: Canadian HR Reporter - server kanadského magazínu o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Canadian HR Reporter