Mateřství rozvíjí podnikatelské dovednosti

Ilustrační snímek

Tisíce matek nacházejí inspiraci pro podnikání a úspěšně do něj vkládají své rodičovské dovednosti. Ukázala to studie serveru Yell.com ve Velké Británii. 92 procent matek-podnikatelek podle ní věří, že výchova dítěte pomáhá s řízením firmy. Matky se totiž při výchově dětí učí důležitým dovednostem, jako je multitasking, plánování dopředu, rozhodování a efektivita.

Ze studie dále vyplývá, že 49 procent matek-podnikatelek se rozhoduje o zahájení podnikání buď ještě v těhotenství, nebo do jednoho orku od narození dítěte. Psycholog Geoffrey Beattie komenttoval výsledky studie slovy: „Těhotenství má velký vliv na tělo a mozek ženy, dokáže zlepšit náladu na významně dlouhou dobu. Když jsou pak matky v tomto stavu mysli, jsou připraveny pouštět se do riskantnějších aktivit, mezi které patří i založení firmy.“

Matky-podnikatelky zastávají podle výsledků studie průměrně 18 různých rolí každý týden, od kuchařky po účetní. Respondentky odhadovaly, že za výkon těchto činností by musely někomu jinému platit 50 000 liber ročně.

30 procent firem založených matkami v Británii působí na Internetu a více než polovina matek-podnikatelek pracuje mezi devátou hodinou večerní a půlnocí.

-kk-

Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups