Máte odejít?

Lidé mnohdy unáhleně opouštějí svá pracovní místa jen proto, aby na nových místech nalezli stejné nebo dokonce ještě horší podmínky. Než se proto rozhodnete odejít, celou situaci uvažte v klidu a racionálně. Pocit momentální frustrace může brzy odeznít. Neodcházejte proto zbrkle, přemýšlejte o svých možnostech dlouhodobě a začněte jednat až tehdy, pokud váš zájem o odchod přetrvá několik týdnů.

Co by vám mohlo chybět?

Důkladně zvažte výhody, které máte v současné práci a v jiné byste je mít nemuseli. Jak důležitá je pro vás pružná pracovní doba, která není běžná všude? Dokážete si představit, že byste do práce dojížděli mnohem déle než nyní? Hledá se práce v oboru, který vás baví, snadno? Ujasněte si, co je pro vás důležité a vyvažte to s tím, co vás frustruje. Odchod může být správné rozhodnutí, je však třeba zvážit všechna pro a proti.

Co můžete očekávat po odchodu?

Je-li to možné, promluvte si o svých frustracích s nadřízenými. Nikdy nevíte, zda se vám nepovede dosáhnout změny. V případě, že zvolíte odchod, buďte realističtí v tom, co bude následovat. Uvažujte především o finančním zajištění v době, kdy nebudete mít zaměstnání. Nikdy neodcházejte jen proto, abyste zaměstnavateli „ukázali“. Může jej to sice zprvu překvapit, ale brzy si najde náhradu. Zvláště v dnešní době nemá smysl stát se nezaměstnaným z trucu.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report