Manažerský přestup není jen tak

Výkonní manažeři, kteří nastupují k novému zaměstnavateli nebo přebírají jinou roli u stávajícího zaměstnavatele, by neměli očekávat, že to automaticky proběhne bez problémů. Nedávná studie přechodů manažerů, kterou zpracoval americký Institute of Executive Development například ukazuje, že třetina z nich přechod do nové role nezvládne. To se pak nepříznivě odráží nejen na konkrétních pracovních týmech, ale na celých organizacích.

Letošní ročník studie s názvem „Executive Transitions“ zahrnuje data získaná od více než 150 respondentů z 22 zemí světa. Ukazuje, že zapojení nového výkonného manažera trvá minimálně půl roku. Organizace se většinou velmi pečlivě soustředí na hledání a výběr talentů, jejich začlenění do firmy však často zůstává stranou. Jak to napravit?

Sestavte tým pro zapojení každého nového výkonného manažera. Vytvářejte rozvojové plány na míru. Ihned po náboru začněte s koučováním a dalšími rozvojovými aktivitami. Pokud se jedná o přestup do nové role v rámci stejné firmy, měli by noví výkonní manažeři zůstat v kontaktu s bývalými kolegy, kteří jim mohou poskytnout cenné rady pro jejich další působení.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer