Manažeři musí vědět, co pro zaměstnance udělat

Lidé se ne vždy těší do práce. Příčiny mohou být různé, ale pravdou je, že pozitivní atmosféra a přirozené mezilidské vztahy dokážou více než nejlépe zpracované motivační tabulky.

Každý majitel, každý ředitel a každý personální manažer by si měl neustále klást otázku, co je třeba udělat, aby jeho organizace prostřednictvím jeho zaměstnanců dosahovala stanovených cílů. Co je třeba udělat, aby zaměstnanci, chtěli pracovat zrovna pro jeho organizaci?

Odpověď na obě otázky je zdánlivě jednoduchá. Musíte zabezpečit vysokou úroveň výkonů a vysoký stupeň loajality, což znamená vytvořit zaměstnancům lepší podmínky a vyšší ohodnocení jako jiné organizace na trhu. Sem samozřejmě patří motivace a peníze. Když tedy chtějí zaměstnavatelé dosáhnout stanovených cílů, musí se zaměřit na své zaměstnance.

Důležitým faktorem, jak zaměstnance motivovat, je samotná práce, zodpovědnost a reálné pravomoci, organizační kontext, styl řízení, uznání. Cílem každého zaměstnavatele by mělo být vytvořit pracovní prostředí, které podpoří to, aby zaměstnanci dosahovali požadovaných výsledků, aby byli neustále motivovaní a aby motivaci neztráceli, ale naopak stále nacházeli. Proto si pamatujte, že nejdůležitější jsou:

- výzvy a jejich podpora,

- jasně definované požadavky,

- možnost vzdělání,

- smysluplné úkoly,

- důvěra a respekt,

- kompetence.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk