Má vaše firma problémy? Hlavně neztraťte důvěru zaměstnanců

I když firma prochází finanční krizí a musí se rozloučit s několika zaměstnanci, měla by vědět, jak v této situaci povzbudit morálku na pracovišti a dát lidem pocit důvěry.

Hlavně nesmíte jednat vystrašeně. Ano, nacházíte se v časech, které jsou nejisté a vy sami jako manažeři možná často pochybujete. Jakmile však vůdce ukáže strach, ztrácí pozitivní energii svých lidí.

Nesmíte ale tuto radu pochopit špatně. To poslední, na co bychom manažera naváděli, je něco předstírat. Zaměstnanci s vyburcovanou ostražitostí ihned odhalí, že vaše úsměvy jsou falešné. Nejenže nemáte působit vystrašeně, ale vy vůbec vystrašení být nesmíte.

Dejte se svým skvělým týmem dohromady plán, který vás ochrání před pádem. Vymyslete také ideální koncepci vaší firmy pro případ katastrofy. Určete, které programy zrušit nemůžete a s kterými se můžete rozloučit.

Své lidi musíte vést s vizí a pevným smyslem pro realitu. Hlavně nesmíte zabít jejich důvěru. Vaším jediným protilékem je být první s informacemi, všemi fakty, úplnými a přesnými.

-pk-

Zdroj: Sme.sk - zpravodajský server slovenského deníku SME
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sme.sk