LinkedIn: Nejvíce výkonných ředitelů na světě se jmenuje Peter

Jsou nositelé některých jmen úspěšnější než ostatní? Odpověď na tuto otázku vyžaduje v první řadě tvrdá data. Ideálním místem pro hledání je tudíž profesní portál LinkedIn, který sdružuje komunitu 100 milionů profesionálů z celého světa včetně popisu jejich kariéry. Právě na blogu portálu LinkedIn se nyní objevila zajímavá statistika, z níž vyplývá, že nejvyšších pozic na světě zastávají muži se jménem Peter a ženy se jménem Deborah.

Nejčastější jména výkonných ředitelů dle LinkedIn jsou Peter, Bob, Jack, Bruce a Fred. Výkonné ředitelky jsou pak nejčastěji ženy s jménem Deborah, Sally, Debra, Cynthia a Carolyn. V USA je nejčastějším jménem mezi výkonnými řediteli Howard, v Británii Charles, ve Francii Gilles, ve Španělsku Xavier, v Řecku Guido, v Německu Wolfgang, v Indii Rajiv, v Brazílii Roberto a v Austrálii Bruce.

Zajímavá je korelace mezi jmény a odvětvími působení jednotlivých profesionálů. V USA například platí, že odborníci v oblasti prodeje mají zpravidla krátká jména, jako je Chip, Todd a Trey. Inženýři mají naopak spíše jména o šesti a více znacích – Rajesh, Jeremy nebo Andrew. V odvětví pohostinství pak nejčastěji pracují nositelé francouzských jmen – Thierry, Philippe či Laurent.

Pětka nejčastějších jmen v odvětví HR (z celosvětového pohledu) je: Emma, Katie, Claire, Jennifer a Nathalie. V oblasti práva to pak jsou Billy, Darrell, Pete, Rodney a Troy a například v atletice Ryan, Matt, Jessica, Matthew a Jason.

-kk-

Zdroj: Canadian HR Reporter - server kanadského magazínu o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Canadian HR Reporter