Krásné letní počasí: Jak nezešílet v kanceláři

Ilustrační snímek

Když pracujete na plný úvazek, není snadné najít si čas na to, abyste si užili krásné letní dny. Teplé počasí, sluníčko, modrá obloha... to všechno musíte oželet, protože jste chyceni v pasti kanceláře. Nebo snad není vše ztraceno? Samozřejmě že ne – web careerealism.com přinesl několik tipů, jak si užít letní počasí i přesto, že musíte celý den pracovat.

1. Sežeňte si skládací židle – s nimi budete mít pohodlí i tehdy, když se rozhodnete sníst svůj oběd venku. Užijete si slunce a bude vám úplně jedno, jestli sedíte v parku nebo na kraji parkoviště.

2. Možná sežeňte i gril – protože když už vysedáváte na parkovišti, můžete jít o krok dál a uspořádat kancelářské grilování. Požádejte každého, aby přinesl jídlo nebo pití, které má nejradši. Koneckonců, je přece léto, ne?

2. Sbalte si svůj oběd a vyrazte do parku. Najděte si lavičku a nebudete potřebovat ani tu skládací židli. Přesně ve 12:00 vyrážíte směr piknik.

3. Udělejte si malý výlet za zmrzlinou. A vezměte své spolupracovníky s sebou. Odměnou vám nebude jen sladká dobrota, ale i čerstvý vzduch a trocha toho pohybu.

4. Zasportujte si s celou kanceláří. Máte blízko nějaké hřiště? Skvělé. Běžte ven, sportujte a užívejte si.

5. Staňte se členem profesního sdružení. Tato sdružení totiž během léta často pořádají akce, jako jsou setkání na výletních lodích nebo zahradní slavnosti s koktejly. Najděte tedy svou profesní skupinu a využijte jejího programu.

6. Naplánujte výlet do parku nebo do bazénu... zkrátka někam, kde si odpočinete a kde budete moci relaxovat.

7. Přivstaňte si ráno, i když je to obvykle naprosto nesnesitelný zážitek. Vaše úsilí se vyplatí. Můžete si zaběhat v příjemném ranním ovzduší, sledovat rozednívání nebo se procházet po své zahrádce. Ráno je pro mnoho aktivit prostě ta nejlepší část dne.

-jk-

Zdroj: Careerealism.com - blog věnovaný rozvoji kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Careerealism.com