Klíč ke spokojenějšímu pracovišti

Tajemství úspěšného a produktivního pracoviště spočívá v budování důvěry, smyslu pro společné cíle a silných mezilidských vztahů. Potvrdil to behaviorální výzkum Harvardské univerzity a Massachusetts General Hospital . Zjistil také, že spokojenost zaměstnanců výrazně zvyšuje důvěra a identifikace s kolegy. Čím více zaměstnanec cítí smysl své práce, tím větší je jeho oddanost firmě.

Studie zdůrazňuje, jak podstatné je dnes pro vůdce budovat důvěru, smysluplnou práci a podporovat spokojené pracovní prostředí. Změna nepodporujícího prostředí v podporující přitom nemusí být složitá. Vyžaduje především, aby si vůdce udělal čas. Stačí i malé věci, jako jsou květiny na pracovišti. Studie potvrzují, že květiny podporují dobrou náladu, společenské interakce a kreativitu a produktivitu práce, dodávají energii.

Manažeři by se dále měli ujistit, že jejich komunikace je upřímná a přímá a mají čas na pravidelné informační schůzky s týmem. I malý krok, jako je pár minut navíc strávených se zaměstnanci, přispěje ke zvýšené spokojenosti.

-kk-
Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues