Když šéf ignoruje vás i tým

Jste manažer a máte kromě lidí pod sebou ještě jednoho šéfa nad sebou. Jen ten s vámi moc nekomunikuje, neschází se s vámi a spíše vás odbývá. I váš tým cítí, že jako manažer nemáte podporu shora.

Měli byste se zamyslet nad tím, jaké jsou důvody jeho chování. Je třeba se na situaci podívat objektivně. Vyhýbá se jen vám, nebo i dalším manažerům? Jak se chová k ostatním? Vyhýbá se vám záměrně, nebo je opravdu hodně vytížený? Jaké jste měli vztahy dřív a kdy mohl přijít zlom?

Možná se vám vyhýbá proto, že ho obtěžujte věcmi, které byste měli řešit sami a on na ně nemá čas a zdají se mu podřadné pro něj samotného. Na druhou stranu se ale může vyhýbat povinnostem být vám poradcem a při ruce záměrně.

Může to dělat buď s dobrým úmyslem pro vás, nebo z jeho vlastní lenosti. Jaké má váš tým výsledky? Od těch se také šéfovo chování může odvíjet. Jestliže dobré, necítí potřebu vám věnovat čas, protože jste podle něj skvělý manažer, který všechno zvládá.

Jestliže i váš tým má pocit, že zrovna o vás se šéf nestará, zkuste si s týmovými pracovníky promluvit. Jak oni situaci vidí, co jim nejvíce vadí a co by navrhovali za řešení.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates