Když manažer jede na dovolenou

Manažeři odcházejí na dovolenou se slovy, že kdyby se cokoliv dělo, chtějí o tom vědět. Mobil prý budou mít stále zapnutý. Podřízení potřebují mít stejně jako jejich šéf pocit vyšší zodpovědnosti. Mnozí na dovolenou manažera či šéfa nedočkavě čekají, aby mohli projevit své schopnosti a využít svou nápaditost. A šéf by měl svým zaměstnancům tuto možnost dát. Během této doby, se mohou manažeři přesvědčit, co v jejich lidech je a jestli se na mě dá spolehnout.

Pro manažery není dovolená jen oddych. Navíc si ve firmě mohou velmi dobře otestovat, jak zvládneou zorganizovat věci na několik dní dopředu tak, aby po dobu jejich nepřítomnosti nebylo třeba řešit z manažerského hlediska strategické věci. Schopnost odjet na dovolenou je tak zrcadlem vlastních profesionálních zdatností manažera.

Pracovní morálka se během šéfovy nepřítomnosti mění. Je to úplně logické a přirozené. Zároveň platí, že jakmile nemají zaměstnanci manažera za zády, snižuje se jejich produktivita. Když je šéf pryč a nemá kdo ocenit práci a snahu zaměstnanců, tak se nemůže očekávat, že se pracovní produktivita zvýší.

-pk-

Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline