Když je váš partner i obchodním partnerem

Počty obchodních vztahů spojených s partnerským vztahem jsou stále na mírném vzestupu. Odborníci tvrdí, že v současné době mají v této oblasti nedostatek dat, přesto dostupná čísla potvrzují, že je tento druh partnerství stále populární.

Ale i zde existují problémy, které tyto „svazky“ pronásledují. Často má nadšení, které lidi vede ke společnému podnikání, dvě strany. Je bez debat, že společná práce značně zatíží mezilidské vztahy. Pokud se ale vymezí správná pravidla, lidé se dokonce mohou naučit vylepšit komunikaci v soukromém životě.

Například jistý pár končí v práci v pět odpoledne a dodržuje pravidlo neprobírat firemní záležitosti až do devíti večer – než jdou děti spát. Určení hranic a limitů je nutnost, aby podnikaní nezačalo dominovat celému vašemu životu. Sdílení stejných vizí a vzájemný respekt pak upevňují spolupráci a jsou důležitou částí úspěchu.

Pomoci může také výběr oboru podnikání, který je „family-friendly“ (blízký-přátelský rodině). Learning Express Inc., obchodní řetězec s hračkami, začal expandovat v roce 1995. V té době představovaly manželské páry 56 % zájemců o licence na prodej jeho zboží. V dnešní době je to již 87 % - většinou lidé ve věku 30 – 40 let, kteří chtěli změnu a chtěli dělat pro sebe. Toto odvětví je jedno z těch, které jsou pro tento způsob podnikání mnohem přitažlivější než podobné příležitosti například v automobilovém průmyslu.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal