Kdo pracuje pro boháče?

V roce 1993 řídilo 44 % soukromého majetku v USA 20 nejbohatších Američanů. Kdo se stará o všechny tyto prostředky? Většina firem, které nabízejí služby v této oblasti požaduje minimální investici 2 mil.USD. Takové firmy jako JP Morgan nebo Bessemer Trust ale začínají s 5 mil.USD nebo více. Ne každý, kdo disponuje takovými prostředky je ale finančně sofistikovaný. Někteří klienti, kteří prostředky zdědili často finančním operacím nerozumí vůbec.

Privátní finanční manažeři musejí umět poskytovat celou řadu služeb. Samozřejmě vydělat další peníze, vyznat se v daňové legislativě a znát rizika velkého počtu aktiv. Klienti bývají často vrtkaví a mění své požadavky. Někdy je ani příliš nezajímá úhrnná ziskovost z investic, více se zajímají o daňové záležitosti a diskrétnost svých lidí.

Pozice bývají časově náročné, protože zahrnují jak finanční management, tak řadu jiných služeb. Je třeba udržovat se v obraze a mít veškeré potřebné aktuální informace a výsledky průzkumů.

Z důvodu komplexnosti služeb mají lidé, kteří jsou vybíráni pro tuto náročnou práci, obvykle zkušenosti hned v několika oblastech.

Lidé, kteří se dostanou těchto pozic často sami pocházejí ze zámožných rodin. Díky tomu rozumí nárokům pozice a dokáží využít svých kontaktů k přilákání nových klientů. Networking je zde důležitější než v běžném obchodním sektoru.

-av-

Zdroj: Wetfeet.com - americký portál s nabídkami zaměstnání a informacemi o trhu práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje Wetfeet.com