Kdo pracuje 14.2. přesčas?

Tento rok odhadují Američané útraty na den svatého Valentýna na 13,7 miliardy dolarů – tj. zvýšení oproti loňským 13,19. A tak je den svatého Valentýna „největších“ 24 hodin pro obchodníky s květinami, výrobce přáníček, cukrovinek a jiných dárkových předmětů. Je to ale také velice kritický den pro ty, kteří jsou nevěrní svým partnerům. V tento den se přece očekává, že uděláte něco romantického pro vašeho druha, nebo milence – a pokud má někdo oba, je tu vážný problém.

„Jestli má něco prasknout, bude to právě v tento den,“ říká Irene Smithová, zaměstnankyně detektivní agentury. Stejně tak i rozvodoví právníci potvrzují, že se jim v jistých dokumentech opakuje datum 14.2.

Klasický konfliktní den

Pan Davis se zabýval případem, kdy manžel vzal 14.2. svou milenku na Floridu na dva dny a tvrdil, že pracoval mimo domov. Přestože se jednalo o dlouhodobou aféru, toto „randez-vous“ bylo posledním hřebíčkem do rakve.

Je jasné, že mnozí se nebudou snažit svou lásku v tento den utvrdit, ale spíše prověřit. R. Houstonová, autorka knihy „Podvádí mě? – 829 indícií“ říká, že obecně nedoporučuje utrácet peníze za soukromé detektivy, neboť hříšníci se prý prozradí sami. Na den svatého Valentýna se většinou všichni podvodníci se svými milenci a milenkami zkontaktují.

Podle jejího názoru je však tento svátek značně nadnesený. Měli bychom přece milovat a dávat najevo své city i mimo 14.2.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal