Kdo chce, ten krade

Velké množství podniků má zkušenost s nějakou formou podvodu nebo krádeže. Od zřejmých přestupků, jako krádež majetku nebo peněz, až po méně zřejmé, jako zneužití pracovních výkazů, odnášení zásob z kanceláře domů nebo využívání pracovní doby k vlastním obchodům, ztráty mohou být obrovské. Podniky by měly zajistit proaktivní opatření na ochranu svého jmění. Zde jsou nejlepší způsoby prevence proti ilegálním aktivitám a finančním ztrátám:
* Omezit příležitosti – podvody a krádeže se dějí, když jsou přítomny tři věci: příležitost, motiv a racionalizace. Příležitost můžete snížit interní kontrolou a dostatečným dohledem, jedním vchodem a východem pro všechny, evidencí zboží apod.
* Investovat do technologie – ve výsledku se to vyplatí.
* Revize a inspekce.
* Pracovat dohromady – vytvoření pozitivního prostředí, kde zaměstnanci a vedení pracuje dohromady. Také je možné zřízení telefonního čísla, kam pracovníci mohou anonymně ohlašovat krádeže, nebo výcvikové programy, které odradí od podvodů.
* Jednat – při podezření z podvodu musíte jednat okamžitě, pokud nemáte oddělení, které provádí interní kontrolu, konzultujte problém s personalistou. Možná budete potřebovat právního zástupce.
-ba-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com