Kde dát pozor na "Okna"

Žádný systém není bez chyby. Článek shrnuje pět základních bezpečnostních hrozeb operačních systémů Windows, které je třeba mít ve firmách na paměti.

- Pozor na bezpečnostní standardy. Nemít žádné bezpečnostní nastavení je mnohdy běžnou praxí. Neměli byste ale spoléhat, že vás systém ochrání sám od sebe. Začněte u konfigurace skupin za účelem ochrany před útoky a uzamčení sítí peer-to-peer.

- Neochrání před všemi druhy nebezpečného softwaru. Systémy Windows je proto třeba doplnit aplikacemi pro ochranu před viry či spywarem a pamatovat i na speciální firewally. To se týká všech počítačů ve firemní síti, i těch na recepcích a dalších místech, kde byste útok neočekávali.

- Nespoléhejte na starší verze. Starší verze systémů Windows obsahují mnoho bezpečnostních děr. Investice do aktualizací mohou být nákladné. Než se ale rozhodnete nakupovat jiné technologické výdobytky, zvažte, zda neinvestovat raději do bezpečnosti operačního systému.

- Testujte bezpečnost systému. Kontrola tohoto typu je v dnešní době nutností, neměla by se proto provádět jen nahodile. Opatřete si důvěryhodné nástroje a začleňte jejich použití do běžných administrativních povinností spojených se správou systému.

- Nezapomínejte na bezpečnost při použití bezdrátového připojení. I krátké připojení k nezabezpečeným bezdrátovým bodům může vystavit váš systém útoku. Pokud si nejste jisti bezpečností bezdrátových bodů, nepřipojujte se vůbec.

-kk-

Zdroj: SearchCIO.com - Novinky, trendy a odborné rady pro IT manažery a pracovníky.
Zobrazit přehled článků ze zdroje SearchCIO.com