Kandidáti s otázkami nejsou drzí, ale talentovaní

Zodpovědný zaměstnavatel by měl být spíše ohromený než uražený, pokud se ho při pohovoru kandidát zeptá na to, co ho zajímá. Nejčastěji to bývá firemní kultura a styl vedení. Jestliže se zaměstnavatel chce takovým otázkám vyhnout nebo je nejistý, dává tak kandidátovi znamení, že tato společnost pro něj není až tak vhodná.

Aby si kandidát zvolil společnost, kde bude pracovat, musí být jeho rozhodnutí založené na dostatku informací. Lidé tráví v práci několik let, někdy i desítky let, a přitom se vůbec na nic neptají.

Kandidáti, kteří si chtějí být jisti svou novou prací, by se měli ptát tazatele při pohovoru na toto: Co se stalo s osobou, která na tomto místě byla naposledy? Můžete charakterizovat styl vedení vašich manažerů? Mohl bych mluvit s někým, kdo by mohl být můj kolega? Na jakém místě budu pracovat, mohl bych ho vidět? Kdo bude hodnotit mé výkony?

Dobří zaměstnavatelé vědí, že ten, kdo se takto ptá, není drzý, ale motivovaný a talentovaný pracovník, který si místo, kde bude pracovat, velmi pečlivě vybírá.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates