K vůdcovství skrze budování kontaktů

Celá oblast vůdcovství ve Spojených státech zažije v blízké budoucnosti velké změny. Silná generace tzv. Baby boomers, narozených po druhé světové válce, začíná odcházet do důchodu, čímž se otevírají možnosti pro novou vlnu vedoucích pracovníků. Skutečnost je taková, že například neziskové organizace, které jsou řízeny převážně vůdci z řad Baby boomers, budou v následující dekádě potřebovat na 640 000 nových vůdců.

Odborníci radí nové generaci vůdců sázet především na budování kontaktů, pokud se chtějí dostat do předních funkcí. Pokud již dnes objeví výhodu aktivní práce s kontakty, dokáží si vybudovat nová spojení, která je mohou dostat kupředu.

Efektivní budování kontaktů však neznamená jen potřásání rukama, vyměňování vizitek a strkání lokty s vlivnými známostmi. Noví uchazeči o vůdcovské posty by se měli připravit na kontaktování důležitých lidí tak, aby představovali své myšlenky, ale nedávali okatě najevo svůj zájem o práci. O svých kontaktech by neměli uvažovat jako o někom, kdo jim najde práci, ale jako o poradcích.

-kk-
Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork