Jeden proužek toaletního papíru a dost!

Jednoho dne toho už měla Reva Revis, ředitelka jedné americké společnosti vyrábějící podlahové krytiny, moc. Tedy vlastně toho měla málo, protože mluvíme o toaletním papíru, který na podnikových záchodcích vydával plechový automatický zásobník. Pokaždé se jí dostalo jen minimálního množství drsného papíru v rámci automatického opatření nazývaného „kontrolovaným výdejem.“ Rozhodla se proto jednat a obeslala e-mailem několik svých kolegů s tím, že je třeba přimět vedení zjednat nápravu.

Započala tak diskuse, do níž se zapojili i lidé ze zcela jiných států, v níž se kritizovala přílišná automatizace na toaletách neumožňující zaměstnancům otáčet kohoutky u umyvadel nebo použít libovolné množství toaletního papíru. Zaměstnavatelé se ovšem brání pomocí argumentů, že kontrolovaný výdej je chrání proti zlodějům toaletních potřeb, případě zlomyslným jedincům, kteří by toaletní papír cíleně vymotávali. Ušetří tak značné náklady ve výši až 20 procent.

Americké zaměstnance sice od roku 1990 jistým způsobem chrání tzv. Americans with Disabilities Act předepisující jednoduché ovládání automatů na toaletách, ten se však vztahuje pouze na toalety pro vozíčkáře. Samotná Reva Revis se domnívá, že musí pokaždé strategicky rozmýšlet své návštěvy na toaletě kvůli nákladům, které její zaměstnavatel automatizací ušetří. Rozhodně to však není správné.

**Datum vydání:** XII/2003
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal