Jaké je moderní CV?

Jednou z největších výzev pro administrativní profesionály hledající práci je vytvoření atraktivního CV. Důležité je znát současné trendy a následující tipy vám pomohou přesvědčit potenciální zaměstnavatele, že jste vhodnými uchazeči: 

- Zaměřeno na obsah. Dejte si na čas a přizpůsobte své CV požadavkům každé pozice, o kterou se zajímáte, zdůrazněním relevantních dovedností a zkušeností. 

- Nezapomeňte ihned zaujmout. Začněte své CV krátkým sumářem vaší kvalifikace. Stručným popsáním vaší profesní historie na začátku CV vystoupíte z řady.  

- Dávejte příklady, jak jste své dovednosti využívali v praxi. Běžnou pastí CV je přinést holý seznam dovedností, které máte, namísto toho, abyste ukázali, jak jste tyto schopnosti úspěšně využili v praxi. 

- Jedna strana stačí? Téměř polovina dotazovaných odborníků HR tvrdila, že preferují CV, která mají dvě strany. Náboroví manažeři chtějí vidět, že uchazeči dokáží rozvážně vyjádřit hloubku svých zkušeností. 

- Volte slova pečlivě. Řada organizací skenuje CV elektronicky a hledá klíčová slova. Snažte se proto do svého textu zařadit přesné fráze a specifika, která byla uvedena v popisu pozice.  

- Pozor na maličkosti. Osmdesát čtyři procent oslovených náborářů tvrdilo, že stačí jedna nebo dvě pravopisné chyby, aby byl uchazeč vyřazen z výběrového řízení.  

Finální „ne“

- Pozor na podobu adresy vaší soukromé e-mailové schránky.

- Neuvádějte irelevantní osobní informace, například své oblíbené jídlo nebo koníčky.

- Nepoužívejte celé věty nebo souvětí, vyjadřujte se spíše heslovitě.  

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder