Jak využít sociální média i jinak než jen pro marketing

Ilustrační snímek

Uvědomujete si, že sociální média jsou mnohem víc než jen marketingový nástroj? Když dokážete integrovat sociální sítě s ostatními částmi vaší firmy, odemknete ohromný potenciál. Marketingoví odborníci, kteří se specializují na sociální média, se totiž velmi často setkávají se zákazníky, ať už přímo nebo nepřímo. Před jejich očima se odehrávají otevřené, veřejné konverzace. Když toto zkombinujete s daty, která ze sociálních sítí dokážete získat, můžete objevit cesty, jak zlepšit celkovou zkušenost svých zákazníků, tvrdí web business2community.com.

Získejte zpětnou vazbu a nápady na nové produkty

Pokud je váš byznys založen na fyzickém produktu, měli byste brát v úvahu i pozitivní nebo negativní příspěvky vašeho online publika. Nechte je vám pomoci vyvinout a spustit produkt, který bude zase o něco lepší. Můžete také proaktivně žádat o zpětnou vazbu. Pořádejte ankety, které se budou týkat vašich produktů. Neměli byste se však zajímat jen o produkty, které nabízíte. Mějte zájem o zpětnou vazbu na cokoli. Zeptejte se svých zákazníků, co se jim nelíbí a co by se jim líbilo. Zjišťujte, v čem se můžete zlepšit. Vaše publikum vám může poskytnout mnoho cenných informací a poznatků.

Prodlužte život vašeho obsahu

Sociální média jsou také skvělou příležitostí, jak využít váš obsah, který je stále aktuální. Někdy můžete vrátit život i starým kouskům. Použijte sítě jako je Twitter k tomu, abyste odkázali na svůj starší obsah, pokud je stále relevantní. Pokud vám obsah schází, můžete mezeru zaplnit obsahem starým. Také možná máte staré příspěvky, které jen potřebují trochu aktualizovat v nich uvedené statistiky a grafiky a mohou jít znovu online.

Testujte obsah pro offline komunikaci

Pokud máte nějaké dobré video nebo zajímavou infografiku, sdílejte ji online. Na YouTube nebo Facebooku si můžete otestovat své reklamy. Doporučení a recenze získané online zase mohou být použity v brožurách a materiálech na konference.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com