Jak vystudovat (nejen) MBA zdarma

Ilustrační snímek

Nemůžete si dovolit trávit dva roky na zahraniční univerzitě nebo platit tučné školné za studium MBA? Pak by vás mohly zajímat možnosti, jak vystudovat MBA zadarmo a přitom pod vedením odborníků z předních amerických obchodních škol. Nezískáte sice oficiální titul, učit se však budete totéž jako absolventi placeného studia. Stačí mít připojení na internet a vyčlenit si několik hodin týdně. Přibývá totiž škol, které své kurzy zpřístupňují zdarma prostřednictvím online platforem, jako je Coursera, edX, Udacity, MIT OpenCourseWare nebo iTunesU.

Server Business Insider připravil přehled online kurzů, které odpovídají oficiálnímu kurikulu MBA na Wharton Business School. Stručný výtah najedete v našem článku, celý přehled pak zde. Termíny kurzů jsou vypisovány průběžně v rámci celého roku. Pokud nechcete, aby vám některý unikl, můžete se n apříslušných serverech zaregistrovat k odběru emailů s připomínkami termínů.

Povinné předměty v rámci studia MBA na Wharton Business School zahrnují kurzy Foundations of Teamwork and Leadership (Základy týmové práce a leadershipu), Marketing Management (Řízení marketingu), Managing the Productive Core of the Firm: Quality and Productivity (Řízení produktivního jádra firmy: Kvalita a produktivita), Microeconomic Foundations (Základy mikroekonomie) a Advanced Topics in Managerial Economics (Pokročilá témata manažerské ekonomie). Volně dostupné alternativy těchto kurzů najdete zde:

Inspiring Leadership through Emotional Intelligence (Case Western Reserve University/Coursera)

An Introduction to Marketing (Wharton/Coursera)

An Introduction to Operations Management (Wharton/Coursera)

Introduction to Microeconomics (MIT/MIT OpenCourseWare)

Core Concepts in Data Analysis (Higher School of Economics/Coursera)

Volitelné předměty pak zahrnují například ekonomické analýzy, strategické inspirace od předních filozofů nebo veřejné vystupování.

Jaké online zdroje využíváte ke vzdělávání vy?

Tipy pro online vzdělávání z českého prostředí najdete v nedávném článku našeho spolupracovníka Tomáše Dvořáka zde. Pro české manažery a personalisty je zde také selflearning.cz.

-kk-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider