Jak si vydělat první milion

Jsou situace, ve kterých skutečně jde pouze o peníze. Redaktorka britských Sunday Times Rachel Bridgeová shrnuje několik rad, jak si rychle vydělat první milion. Začíná konstatováním, že pokud někdo chce vydělat hodně peněz na svém podnikání, měl by svůj podnik budovat tak, aby šel snadno prodat. Dále by si neměl půjčovat. Půjčky od finančních ústavů jsou stejně stresující jako půjčky od blízkých. Myslete na to, že se vám rozjezd podnikání nemusí povést.

Nehrajte si na vynálezce

Začínající podnikatelé často podléhají mýtu, že k vybudování úspěšné firmy je třeba vynaleznout nějaký nový produkt. Dostat nový produkt na pulty velkých obchodů však trvá roky a zahrnuje velká rizika. Jestliže tedy chcete zbohatnout v dohledné době, nevynalézejte. Naopak se věnujte něčemu, co dobře znáte.

Zvažte rizika

Využijte moderních technologií, pracujte online. Internet vám dokáže získat zákazníky, ale i snížit režijní náklady. Uvědomte si také, s jakou mírou rizika jste ochotni pracovat. Každé zakládání firmy si žádá určití riziko, vy byste však měli jít jen do takového rizika, které jste schopni zvládnout. Nevnímejte jen to, co můžete získat, ale také to, co můžete ztratit.

Outsourcujte a spolupracujte

Naučte se pracovat s outsourcingem. V dnešní době lze outsourcovat všechno od administrativy po výrobu. Budete platiti jen za to, co skutečně potřebujete. Naučte se také vytyčovat reálné cíle a odolat přesvědčení, že všechno musíte dělat sami. Vybudujte si tým zkušených profesionálů. Pracujte způsobem, který vám vyhovuje.

-kk-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today