Jak si udržet talentované zaměstnance

Vedoucí pracovníci běžně hledají novou práci, i když jsou zaměstnáni. Uvedli to alespoň 4 z 5 respondentů z řad manažerů HR, financí a marketingu v nedávném průzkumu společnosti Accountemps v Kanadě. Zaměstnavatelé by proto neměli usínat na vavřínech a myslet si, že si své manažery udrží automaticky. Článek shnruje několik tipů, jak si udržet talentované zaměstnance.

- Poděkujte. Bonusy vyplácené na základě výkonnosti jsou efektivním způsobem, jak ohodnotit výjimečnou práci. Nezapomínejte však také na osobní poděkování, ať už slovní nebo písemné.

- Oslavujte úspěchy. Oslavujte úspěchy svých zaměstnanců před jejich kolegy. Uznání pozdvihuje morálku a zdůrazňuje příkladné chování.

- Poskytujte možnosti růstu. Lidé často odcházejí od zaměstnavatelů právě kvůli nedostatku možností svého rozvoje. Pokud nemůžete výkonnému zaměstnanci nabídnout povýšení, přidělujte mu projekty, které rozšíří jeho dovednosti.

- Podporujte profesionální rozvoj. Pomáhejte zaměstnancům rozvíjet jejich znalosti tím, že jim nabídnete školení, přispějete na získání certifikace nebo poskytnete nový software.

- Pomáhejte od přepracování. Všímejte si projevů přepracovanosti zaměstnanců. Nečekejte, až dosáhnou bodu zlomu a nabídněte jim například profesionálního poradce.

-kk-
Zdroj: Human Resource Executive Online - novinky, strategie a zdroje pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Resource Executive Online