Jak si udržet finanční odborníky

Zkušení profesionálové v oblasti finančnictví mají na trhu práce mnoho možností. Pokud si tedy firma chce své finanční odborníky uchovat, měla by jim nabízet vhodné ohodnocení a zaměstnanecké výhody, pracovní prostředí, možnosti rozvoje kariéry a podmínky pro zachování rovnováhy mezi pracovním a osobním životem.

- Odměny a benefity. Sledujte, jak stoupají mzdy finančních odborníků ve vaší zemi. Diskutujte s kolegy z oboru, profesními asociacemi apod. Měli byste se také přesvědčit, zda nabízíte atraktivnější benefity než konkurence.

- Pracovní prostředí. Všichni zaměstnanci si přejí pozitivní a podporující pracoviště. Měli byste jim zajistit důvěru v to, že si jich vážíte a nabídnete podporu ve složitých situacích. Nezapomínejte chválit za přínosnou práci a zajímat se o nové myšlenky a náměty. Finanční odborníci speciálně potřebují ještě technologické nástroje k výkonu své práce.

- Rozvoj kariéry a profesní postup. Zajímejte se o profesionální potřeby, zájmy a kariérní aspirace jednotlivých zaměstnanců. Některé firmy například úzce spojují vyšší kvalifikaci s vyššími platy. Můžete nabízet různé kurzy a certifikace. Pomáhejte zaměstnancům hledat alternativní kariérní cesty a nové výzvy, které budou odpovídat jejich profesionálním cílům.

- Rovnováha pracovního a osobního života. Většina zaměstnanců by uvítala určitou míru kontroly nad tím, kdy a kde budou pracovat. Pružná pracovní doba je proto jedním z nejpožadovanějších benefitů. Při zavádění pružných opatření je však nutné hledět na to, aby odpovídala povaze a potřebám vaší firmy, nikoli pouze individuálním potřebám.

-kk-

Zdroj: Employers Group - Portál pro řízení lidských zdrojů.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employers Group